In 2003 heeft Rama zijn opdracht aangenomen om aan de slag te gaan met het uitdagende werkgebied van persoonlijke- en bewustzijns ontwikkeling. Toen nog werkzaam als management consultant en projectmanager bij een internationaal adviesbureau, heeft hij van zijn leraar Yogi Bhajan de naam Rama ontvangen.

Tijdens een intensieve beoefening van Kundalini Yoga in 2004 ervaarde hij dat niets wat hij eerder had meegemaakt in de buurt kwam van het bewustzijn van 'eenheid'. De illusie was verbroken en een nieuwe waarheid had zich getoond. Dit was het moment waarop hij besloot om leraar te worden in de Kundalini Yoga. Om zichzelf te kunnen verdiepen en om dit met anderen te delen; vanuit een diepe besef dat de meeste pijn in de wereld veroorzaakt wordt door angst en ego gerelateerde lusten en driften.

Rama werd toegelaten tot de internationale school voor Kundalini Yoga leraren (IKYTA) en hij volgt les van leraren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italie en India. Daarnaast heeft hij een drie-jarig Sat Nam Rasayan trainingsprogramma doorlopen bij Gurudev, een traditionele meditatie techniek waarbij je leert voorbij het individuele bewustzijn te gaan. Rama is internationaal gecertificeerd (IKITA, KRI) voor het overdragen van de traditionele lessen van de Kundalini Yoga.

In 2008 heeft Rama een traditionele medische HBO opleiding afgerond met als deelgebieden fysiologie, anatomie, pathologie en psychiatrie en is in Nederland geregistreerd als zorgverlener en therapeut.